Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Sos majonezowy w zasmażce

Zastosowanie sosu majonezowego na zasmażce jest takie, jak majonezu na żółtkach.

Składniki:
  • olej, 6 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • żółtka, 2 szt.
  • rosół, 0.25 szkl.
  • mąka , 1 dag
  • margaryna, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Z margaryny i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją zimnym rosołem lub zimną wodą, zagotować i ostudzić. Prze­łożyć do miski i ucierać dodając po jednym żółtku, po 2 łyżki oliwy i po łyżce octu lub soku z cytryny. Przyprawić do smaku, ucierać jeszcze ok. 15 min. Majonez na zasmażce nie różni się prawie smakiem od majonezu zrobionego na samych żółtkach, jest łatwiejszy do przyrządzania i wydajny. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650