Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Sos owocowy do mięs

Zimą można zastosować owoce mrożone lub żurawiny, które prozgotowaniu trzeba przetrzeć przez sito.

Składniki:
  • porzeczka czerwona, 20 dag
  • rosół, 1 szkl.
  • śmietana, 25 dag
  • mąka , 1 dag
  • masło, 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczone owoce umyć, zalać wrzącym sosem z pieczeni z wódlub rosołem, zagotować. Śmietanę rozmieszać z mąką, sos zagęścić i doprawić do smaku solą i cukrem. Przed podaniem dodado sosu masło. Sos jest odpowiedni do sztuki mięsa, kurcząt lub potrawki cięlecę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650