Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pomidory pasteryzowane w zalewie wodnej Pomidory pasteryzowane w zalewie wodnej.jpg
Pomidory pasteryzowane w zalewie wodnej
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Pomidory pasteryzowane w zalewie wodnej

Paste­ryzować 25 min.

Składniki:
  • pomidor, 1 kg
  • woda, 5 szkl.
  • sól, 1.5 dag
  • cukier, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wybrać jędrne, niezbyt duże, nie przejrzałe pomidory. Umyć je i nakłuć kilka razy ostrym drewnianym patyczkiem, aby nie po­pękały, po czym ułożyć w słojach i dodać gorącą zalewę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650