Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Sok parowany z truskawek i rabarbaru

Sok ten ma ładny kolor oraz wyraźny smak i aromat.

Składniki:
  • truskawka, 1.5 kg
  • rabarbar, 1.5 kg
  • cukier, 0.75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, wypłukać. Rabarbar umyć, pokrajać na kawałki (2 cm), nie obierać. Sokiem, po ewentualnym, osłodzeniu, napełniać butelki 6 cm poniżej wylotu szyjki, zamknąć je spa­rzonym celofanem lub folią polietylenową, uszczelnić gumką lub sznurkiem i pasteryzować 15 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650