Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Sok parowany z jabłek, śliwek, gruszek, pomidorów

Wyjątkowy smak

Składniki:
  • jabłko, 75 dag
  • śliwka, 75 dag
  • pomidor, 75 dag
  • cukier, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Owoce umyć, jabłka i gruszki podzielić na ósemki, ze śliwek usunąć pestki i podzielić na sokownika i przeszkadzają w spływaniu soku. Przesypywać w sokowniku cukrem. Sokiem, po ewentualnym, osłodzeniu, napełniać butelki 6 cm poniżej wylotu szyjki, zamknąć je spa­rzonym celofanem lub folią polietylenową, uszczelnić gumką lub sznurkiem i pasteryzować 15 min. Sok ten ma bardzo przyjemny smak i zapach przypominający ananasy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650