Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sok z jabłek Sok z jabłek.jpg
Sok z jabłek
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Sok z jabłek

Otrzymany w sokowiróce

Składniki:
  • jabłko, 1 kg
  • cukier, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jabłka umyć, podzielić na cząstki dopasowane do otworu zała­dunkowego sokowirówki, wkładać w czasie jej biegu i dopychać wałkiem. Sokiem, po ewentualnym, osłodzeniu, napełniać butelki 6 cm poniżej wylotu szyjki, zamknąć je spa­rzonym celofanem lub folią polietylenową, uszczelnić gumką lub sznurkiem i pasteryzować 15 min. tak jak kompoty. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650