Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Sos cebulowy biały

Soubisse

Składniki:
  • cebula, 30 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • rosół, 1 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • mąka , 3 dag
  • mleko, 0.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę umyć, obrać i pokrajać, zalać wrzącą wodą, gotować. Gdy będzie miękka odcedzić i przetrzeć przez sito. Z tłuszczu i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją rosołem lub wywarem, dodać mleko, połączyć z cebulą, doprawić do smaku solą i cu­krem. Sos cebulowy podaje się do mięsa; szczególnie odpowiedni jest do pieczonej baraniny lub kotletów baranich. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650