Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Sos z sera żółtego

Podaje się do potraw z makaronu, ryżu, ryb, jaj.

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • tarty ser, 3 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • rosół, 1 szkl.
  • mąka , 3 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Z tłuszczu i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją zimnym rosołem, wlać mleko i zagotować mieszając. Dodać utarty ser i podgrzewać sos ciągle mieszając, aż do zupełnego rozpuszczenia się sera. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny i solą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650