Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Sos jarzynowy

Podaje się do potraw z kasz, makaronów i do mięs.

Składniki:
  • marchew, 2 szt.
  • pietruszka, 1 szt.
  • pomidor, 1 szt.
  • seler, 0.2 szt.
  • por, 1 szt.
  • tłuszcz, 3 dag
  • mąka , 3 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone warzywa pokrajać w paski lub zetrzeć na tarce o dużych otworach. Podlać niedużą ilością wrzącej wody i gotować pod przykryciem. Gdy warzywa będą prawie miękkie, dodać sparzone wrzątkiem, obrane ze skórki i pokrajane na ćwiartki pomidory lub koncentrat. Dusić dalej, podlewając w miarę potrzeby wodą. Z tłuszczu i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją wodą lub zimnym rosołem. Pod koniec dodać jarzyny i przyprawy, wymieszać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650