Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Sos chrzanowy

Najlepszy do gotowanych ryb

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • chrzan, 2 łyżk.
  • śmietana, 10 dag
  • mąka , 3 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Z tłuszczu i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją rosołen lub wywarem, dodać śmietanę i sól do smaku; zagotować, dodać utarty chrzan. Doprawić do smaku solą, cukrem i octem. Sos chrzanowy podaje się do sztuki mięsa, gotowanych ryb, ugotowanych na twardo jaj, kiełbasy na gorąco. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650