Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Sos koperkowy

Koperek można zastąpić posiekaną natką pietruszki

Składniki:
  • tłuszcz, 3 dag
  • mąka , 3 dag
  • rosół, 1.5 szkl.
  • śmietana, 10 dag
  • koperek, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Z tłuszczu i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją rosołen lub wywarem, dodać śmietanę i sól do smaku; zagotować, dodać umyty i posiekany koperek. Sos koperkowy podaje się do sztuki mięsa, gotowanego drobiu, ryb, jaj gotowanych na twardo i potraw półmięsnych. Zamiast koperku można dodać posiekaną nać pietruszki, szczy­piorek lub rzeżuchę, ewentualnie zieleniny połączyć. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650