Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Okonie duszone z jajami

Ryba w połączeniu z jajkiem - mniam.

Składniki:
  • okoń morski, 1 kg
  • masło, 4 dag
  • cebula, 5 dag
  • liście laurowe, 2 szt.
  • ziele angielskie ziarnka, 4 szt.
  • sól spożywcza, 2 g
  • jajka, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Okonie sprawić i nasolić na godzinę. Potem ułożyć w rondlu, dodać połowę masła, pokrajaną cebulę w plasterki oraz przyprawy. Wlać kilka łyżek wody, przykryć rondel pokrywą, dusić na wolnym ogniu. Gdy ryby będą miękkie, wyłożyć na półmisek, posypać gotowanymi na twardo posiekanymi jajami, polać masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650