Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Lin z kwaśna kapustą

Pyszności

Składniki:
  • olej, 1.5 dag
  • sól spożywcza, 2 g
  • makaron , 25 dag
  • pieczarka miejska, 20 dag
  • cebula, 5 dag
  • masło, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczonego lina pokroić na dzwonka, wyjąć ości, posolić, posypać pieprzem i wstawić do lodówki na parę godzin. Włożyć do płaskiego szerokiego rondla masło, na to cebulę pokrajaną w plasterki, sparzoną poprzednio wrzątkiem oraz pieczarki, obgotowane poprzednio i pokrajane w niewielkie plasterki. Na to położyć dzwonka lina. Przykryć szczelinie pokrywą i wstawić do nagrzanego piekarnika na pół godziny. Makaron wrzucić do wrzącej osolonej wody, wlać olej i ugotować. Odcedzić i przełożyć do rondla z rybą. Z rondla wyrzucić od razu tak, aby wyglądał jak babka. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4765
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650