Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Napój z marchwi i jabłek (owoców różnych)

W podobny sposób można przygotować napój z marchwi z dodatkiem innych owoców np: porzeczek, malin, tru­skawek lub żurawiny.

Składniki:
  • skórka cytrynowa, 1 łyżecz.
  • cukier, 1 szczypta
  • jabłko, 40 dag
  • marchew, 70 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wodę (1,5 szklanki) przegotować razem ze skórką cytrynową. Marchew umyć, oskrobać i zetrzeć na tarce o małych otworach. Jabłka obrać i również zetrzeć. Utartą marchew i jabłka zalać przegotowaną i ostudzoną wodą i pozostawić na l godz. Sok odcisnąć, posłodzić, oziębić, zlać do dzbanka i rozlewać do szkla­nek. Sok z marchwi i jabłek można uzyskać posługując się sokowi­rówką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650