Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Lin duszony w czerwonej kapuście

Naprawdę smaczny przepis - polecam.

Składniki:
  • leszcz , 1 kg
  • czerwona kapusta, 1 szt.
  • cebula, 6 dag
  • masło, 2 dag
  • mąka , 1 dag
  • cukier, 1 dag
  • cytryna, 1 szt.
  • sól spożywcza, 2 g
  •  
Sposób przygotowania

Lina sprawić, pokrajać w kawałki, nasolić. Główkę czerwonej kapusty poszatkować, sparzyć wrzącą wodą. Cebulę pokrajać drobno, przesmażyć z masłem, zasypać mąką i rozprowadzić bulionem, kapustą włożyć do zasmażki i dodać cukier, sok z cytryny i dusić pod przykryciem. Rybę osuszyć bibułą, wyjąć ości, włożyć do rondla, przykryć kapustą i dusić jeszcze pół godziny. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4765
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650