Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Napój z agrestu zielonego i renklod

Polecam spróbować

Składniki:
  • miód, 10 dag
  • cukier, 8 dag
  • renkloda, 40 dag
  • agrest , 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wodę (3 szklanki) zagotować z cukrem i przestudzić. Agrest oczyścić z szypułek i pozostałości kielicha kwiatowego, umyć. Renklody także umyć i usunąć pestki. Oczyszczone owoce zmiażdżyć, natychmiast zalać letnim syropem, starannie wymieszać, aby jak najwięcej soku przeszło do wody, i pozostawić na l godz. Odcedzić, lekko odciskając miazgę na sicie. Sok można do­prawić miodem. Napój oziębić, zlać do dzbanka i rozlewać do szklanek. Można także przygotować napój z tych owoców po rozgotowaniu ich i przetarciu przez sito lub przecieraczkę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650