Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Napój z jabłek gotowanych

Truskawki i maliny mogą się przydać

Składniki:
  • skórka cytrynowa, 1 łyżecz.
  • cukier, 10 dag
  • jabłko, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jabłka dokładnie umyć, przekrajać na połówki lub ćwiartki, włożyć do rondla, zalać małą ilością wody i rozgotować pod przy kryciem. Zagotować wodę (2,5 szklanki) z cukrem i skórką z cytryny, przestudzić. Rozgotowane jabłka przetrzeć przez przecie rączkę lub sito i przelać niewielką ilością przegotowanej wody. Przecier połączyć z oziębionym syropem, wymieszać, oziębiony zlać do dzbanka i rozlewać do szklanek. Do przygotowanego napoju można wrzucić umyte, świeże truskawki lub maliny. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650