|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860) Schab pieczonyUkładać w całości na długim półmisku, cebulę ułożyć na mięsie.
Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso opłukać, oprószyć solą. Rozgrzać tłuszcz w małej brytfannie, osmażyć mięso na tłuszczu, osypać kminkiem. Wstawić do piekarnika, w czasie pieczenia oblewać dokładnie całą powierzchnię mięsa sosem spod mięsa; dolewać wody, gdy wyparuje. Pokrajać cebulę w krążki, w połowie pieczenia dodać do sosu cebulę; mięso osypać majerankiem. Upiec pieczeń do miękkości (ok. l godz.), ostudzić, wyjąć z sosu, oczyścić powierzchnię z zakrzepniętego tłuszczu i pokrajać cienko w poprzek włókien. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|