Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Schab pieczony pieczeń-schabowa.jpg
Schab pieczony
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Schab pieczony

Układać w całości na długim półmisku, cebulę ułożyć na mięsie.

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • majeranek, 1 szczypta
  • cebula, 10 dag
  • kminek, 1 łyżecz.
  • smalec, 4 dag
  • sól, 1 szczypta
  • polędwica wieprzowa, 1.25 kg
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, oprószyć solą. Rozgrzać tłuszcz w małej brytfannie, osmażyć mięso na tłuszczu, osypać kminkiem. Wstawić do piekarnika, w czasie pieczenia oblewać dokładnie całą po­wierzchnię mięsa sosem spod mięsa; dolewać wody, gdy wyparuje. Pokrajać cebulę w krążki, w połowie pieczenia dodać do sosu cebulę; mięso osypać majerankiem. Upiec pieczeń do miękkości (ok. l godz.), ostudzić, wyjąć z sosu, oczyścić powierzchnię z zakrzepniętego tłuszczu i pokrajać cienko w poprzek włókien. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650