Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Herbata po angielsku

Pić gorącą

Składniki:
  • cukier, 8 dag
  • herbata, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Do wyparzonego dość dużego imbryka wsypać suchą herbatę, zalać niewielką ilością wrzącej wody, szczelnie przykryć, pozostawić na parze lub na ciepłej płycie przez ok. 10 min. Dodać wrzącej wody (ok. 4 szklanki), przykryć, pozostawić na kilka mi­nut i rozlewać z imbryka bezpośrednio do szklanek. Herbaty nie wolno doprowadzać do wrzenia, gdyż traci wówczas charakterystyczny aromat, a także kolor. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650