Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Jesiotr pieczony na rożnie jesiotr.jpg
Jesiotr pieczony na rożnie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Jesiotr pieczony na rożnie

Osobiście uważam, że z rożna jest najlepszy.

Składniki:
  • sól spożywcza, 2 g
  • Śmietana 18% , 1 szt.
  • koper, 1 łyżk.
  • masło, 5 dag
  • ocet, 1 łyżk.
  • jesiotr , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Kawał oparzonego, oczyszczonego ze skóry i posolonego jesiotra skropić mocno octem i naszpikować masłem z koprem. Niech tak postoi godzinę, potem włożyć na rożen lub przywiązać szpagatem do rożna i piec na mocnym ogniu, polewając początkowo masłem na wpół z octem, a na ostatku kwaśną śmietaną. Gdy się zaczyna rumienić — obsypać mąką. Zrumienić sos, ściekający na patelnię, przecedzić, zagotować, aby trochę śmietana zgęstniała i podać na pieczyste do sałaty ze śmietaną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650