Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Paszteciki w naleśnikach ze szpinakiem

Podawać gorące

Składniki:
  • białka, 4 szt.
  • żółtka, 4 szt.
  • mleko, 2 szkl.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • mąka , 20 dag
  • masło, 7 dag
  • szpinak , 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić nadzienie: szpinak opłukać, obrać, drobno posiekać. Stopić masło, wsypać mąkę, podsmażyć, zasmażkę rozprowadzić zimnym mlekiem, mieszając zagotować. Włożyć szpinak do zasmażki, zagotować, dodać sól, cukier i czosnek do smaku. Sporządzić ciasto na naleśniki z pianą, usmażyć 15 naleśników. Naleśniki smarować gorącym szpinakiem, składać „w chusteczkę", odgrzać szybko na patelni i zaraz podawać. W ten sam sposób można sporządzić paszteciki ze szpinakiem nowozelandz­kim, boćwiną, portulaką, jarmużem mieszanym ze szpinakiem lub marchwią. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650