|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaSporządzić nadzienie: cebulę drobno pokrajać, udusić z masłem i bardzo lekko zrumienić (na kolor słomki). Mózg obrać z krwawych błon, parę razy przekrajać, włożyć do tłuszczu z cebulą, dodać sól i pieprz do smaku, mieszając przesmażyć z tłuszczem, (wbić jajo surowe i powoli podgrzać mieszając). Sporządzić ciasto na naleśniki bez piany, usmażyć 15 naleśników. Naleśniki posmarować nadzieniem, założyć dwa boki ku środkowi i zwinąć wałeczki. Paszteciki odgrzać, rumieniąc szybko z obu stron. Podawać jako dodatek do niepodprawionych zup (rosół, barszcz burakowy, pomidorowa) lub jako drugie danie z sałatą zieloną, pomidorową, włoską z papryki, mizerią lub z gorącymi warzywami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|