Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Paszteciki w naleśnikach z mózgiem

Polecam z mizerią

Składniki:
  • mięta pieprzowa, 1 szczypta
  • cebula, 3 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • móżdżek cielęcy, 25 dag
  • masło, 4 dag
  • sól, 1 szczypta
  • woda, 0.75 szkl.
  • jajka, 1 szt.
  • smalec, 1 dag
  • mleko, 0.5 szkl.
  • mąka , 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić nadzienie: cebulę drobno pokrajać, udusić z masłem i bardzo lekko zrumienić (na kolor słomki). Mózg obrać z krwawych błon, parę razy przekrajać, włożyć do tłuszczu z cebulą, dodać sól i pieprz do smaku, mieszając przesmażyć z tłuszczem, (wbić jajo surowe i powoli podgrzać mieszając). Sporządzić ciasto na naleśniki bez piany, usmażyć 15 naleśników. Naleśniki posmarować nadzieniem, założyć dwa boki ku środkowi i zwinąć wałeczki. Paszteciki odgrzać, rumieniąc szybko z obu stron. Podawać jako dodatek do niepodprawionych zup (rosół, barszcz burakowy, pomidorowa) lub jako drugie danie z sałatą zieloną, pomidorową, włoską z papryki, mizerią lub z gorącymi warzywami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650