Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Paszteciki w naleśnikach z mięsem

Po zwinięciu z mięsem od razu odsmażyć.

Składniki:
  • jajka, 1.5 dag
  • bułka tarta , 4 dag
  • woda, 0.75 szkl.
  • smalec, 1 dag
  • mąka , 15 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 5 dag
  • cebula, 2 dag
  • mleko, 0.75 szkl.
  • bułka , 4 dag
  • mięso gotowane, 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić nadzienie: pokrajać drobno cebulę, lekko zrumienić z tłusz­czem. Namoczyć bułkę, odcisnąć. Ugotowane mięso i bułkę zemleć, wymieszać ze zrumienioną cebulą, dodać sól, pieprz i surowe białko, jeżeli potrzeba, rozrzedzić rosołem. Sporządzić ciasto na naleśniki bez piany, usmażyć 15 grubszych naleśników. Naleśniki smarować nadzieniem. Zawinąć dwa boki naleśnika ku środkowi, zwinąć wałeczki równej dłu­gości. Każdy wałeczek umoczyć kolejno w jaju i bułce, i szybko osmażyć na tłusz­czu ze wszystkich stron. Podawać na gorąco do barszczu, rosołu lub jako drugie danie z sałatą, sosem. Paszteciki można także sporządzić bez panierowania. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650