|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: RakusSzef Kuchni (1430) Paszteciki w naleśnikach z kapustą słodkąPodawać na gorąco z sosem grzybowym lub pomidorowym. Składniki:
Sposób przygotowaniaSporządzić nadzienie: kapustę opłukać, oczyścić, ugotować, odcisnąć w czystym płótnie. Cebulę drobno pokrajać, przysmażyć z tłuszczem. Kapustę zemleć, wymieszać z cebulą, dodać sól, pieprz i szczyptę cukru do smaku. Sporządzić ciasto na naleśniki bez piany, usmażyć 15 grubszych naleśników. Naleśniki smarować nadzieniem, zawinąć 2 boki naleśnika ku środkowi, zwijać wałeczki równej długości. Wałeczki zanurzyć w jaju i bułce, smażyć rumieniąc ze wszystkich stron (lub smażyć bez panierowania). |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|