Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Paszteciki w naleśnikach z kapustą słodką

Podawać na gorąco z sosem grzybowym lub pomidorowym.

Składniki:
  • bułka tarta , 4 dag
  • smalec, 1 dag
  • woda, 0.5 szkl.
  • mąka , 16 dag
  • jajka, 1 szt.
  • mleko, 0.5 szkl.
  • pieprz, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 4 dag
  • tłuszcz, 4 dag
  • kapusta, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić nadzienie: kapustę opłukać, oczyścić, ugotować, odcisnąć w czystym płótnie. Cebulę drobno pokrajać, przysmażyć z tłuszczem. Kapustę zemleć, wymieszać z cebulą, dodać sól, pieprz i szczyptę cukru do smaku. Sporządzić ciasto na naleśniki bez piany, usmażyć 15 grubszych naleśników. Naleśniki smarować nadzieniem, zawinąć 2 boki naleśnika ku środkowi, zwijać wałeczki równej długości. Wałeczki zanurzyć w jaju i bułce, smażyć rumieniąc ze wszystkich stron (lub smażyć bez panierowania). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650