|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: RakusSzef Kuchni (1430) Paszteciki w naleśnikach z kaszą gryczanąPodawać na gorąco z sosem grzybowym. Składniki:
Sposób przygotowaniaSporządzić nadzienie: grzyby opłukać, ugotować, wywar odcedzić, grzyby posiekać. Kaszę gryczaną ugotować na sypko na wywarze z grzybów. Cebulę drobno pokrajać, lekko zrumienić z tłuszczem. Ugotować jaja na twardo, obrać, pokrajać w grubą kostkę. Wymieszać sypką kaszę z cebulą, posiekanymi grzybami, jajami, dodać pieprz i sól do smaku. Sporządzić ciasto naleśnikowe bez piany, usmażyć 15 naleśników. Naleśniki smarować nadzieniem, zawinąć boki każdego naleśnika ku środkowi, zwijać wałeczki równej długości. Wałeczki zanurzyć kolejno w jaju, bułce, smażyć na patelni rumieniąc ze wszystkich stron (lub smażyć nie panierowania). |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|