Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Paszteciki w naleśnikach z kaszą gryczaną

Podawać na gorąco z sosem grzybowym.

Składniki:
  • bułka tarta , 4 dag
  • smalec, 1 dag
  • mąka , 15 dag
  • mleko, 0.5 szkl.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 3 szt.
  • cebula, 3 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • wywar, 30 dag
  • kasza gryczana , 15 dag
  • suszony grzyb, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić nadzienie: grzyby opłukać, ugotować, wywar odcedzić, grzyby posiekać. Kaszę gryczaną ugotować na sypko na wywarze z grzybów. Cebulę drobno pokrajać, lekko zrumienić z tłuszczem. Ugotować jaja na twardo, obrać, pokrajać w grubą kostkę. Wymieszać sypką kaszę z cebulą, posiekanymi grzybami, jajami, dodać pieprz i sól do smaku. Sporządzić ciasto naleśnikowe bez piany, usmażyć 15 naleśników. Naleśniki smarować nadzieniem, zawinąć boki każdego naleśnika ku środkowi, zwijać wałeczki równej długości. Wałeczki zanurzyć kolejno w jaju, bułce, smażyć na patelni rumieniąc ze wszystkich stron (lub smażyć nie panierowania). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650