Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Jaja w sosie musztardowym ze śmietany jajka z musztardą.jpg
Jaja w sosie musztardowym ze śmietany
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Jaja w sosie musztardowym ze śmietany

Przybrać sezonowymi dodatkami

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • musztarda, 3 dag
  • śmietana, 20 dag
  • jajka, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować jaja na twardo, obrać ze skorupki, ściąć nieco białka z pod­stawy jaj. Sporządzić gęsty sos: do śmietany dodać musztardy, cukru i soli do smaku.Jaja ułożyć jedno obok drugiego (leżąco lub stojąco ostrym zakończeniem ku górze). Jaja oblać sosem, przybrać barwnymi dodatkami sezonowymi i grzybkamiz octu, korniszonami itd; półmisek przybrać listkami sałaty lub wyciętym rąbkiem listka kapusty (włoskiej). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6760
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650