Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Jaja w sosie chrzanowym jaja.jpg
Jaja w sosie chrzanowym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Jaja w sosie chrzanowym

Półmisek przy­brać listkami sałaty lub wyciętym rąbkiem z liścia kapusty

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • cukier, 1 szt.
  • sól, 1 dag
  • ocet, 1 dag
  • korzeń chrzanu, 4 łyżk.
  • śmietana, 20 szczypta
  • jajka, 5 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować jaja na twardo. Sporządzić gęsty sos: do śmietany dodać utarty chrzan, sól, ocet i cukier do smaku (sos ma być słodkawo-kwaśny i ostry). Jaja ułożyć na małym, prostokątnym półmisku, kładąc jedno obok drugiego leżąco lub stojąco, ostrym zakończeniem ku górze (aby jaja pewniestały, ściąć nieco białka z tępego końca jaja). Jaja oblać sosem, przybrać barwnymi dodatkami sezonowymi i posypać drobno krajaną zieleniną, zwłaszcza koperkiem lub porami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650