Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Masa odżywcza z wątroby

Wątrobę dobrze obrać z błon i żył

Składniki:
  • śledź, 0.5 szt.
  • musztarda, 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • szczypiorek, 3 łyżk.
  • żółtka, 1 szt.
  • wątróbka cielęca, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wątrobędrobniutko posiekać nierdzewnym nożem, przetrzeć przez sito. Śledzia sprawić, posiekać.Szczypiorek lub cebulę drobno posiekać. Rozetrzeć wątrobę ze śledziem i cebulą, dodać żółtko, sól, pieprz do smaku. Kromki chleba posmarować masłem i nałożyć masą. Po wierzchu grubo posypać szczypiorkiem (dla zamaskowania zabarwienia). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650