Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Knedle ziemniaczane nadziewane mięsem Knedle ziemniaczane nadziewane mięsem.jpg
Knedle ziemniaczane nadziewane mięsem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Knedle ziemniaczane nadziewane mięsem

Zamiast gotowanego mięsa można do nadzienia dodać zmieloną kiełbasę (zwyczajną).

Składniki:
  • mięso gotowane, 30 dag
  • bułka , 4 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • cebula, 3 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • ugotowane ziemniaki, 50 dag
  • mąka , 20 dag
  • jajka, 1 szt.
  • słonina, 4 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić nadzienie: bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę pokrajać, udusić z tłuszczem. Zemleć bułkę i ugotowane mięso, dodać cebulę, sól i pieprz do smaku. Zagotować wodę z solą. Sporządzić ciasto, nadziać, wyrobić i ugotować knedle, polać słoniną lub masłem. Wydać zaraz po ugotowaniu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650