Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Pierożki ze śliwkami suszonymi

Dla każdego

Składniki:
  • cukier puder, 5 dag
  • orzechy włoskie, 3 dag
  • jajka, 1 szt.
  • woda, 0.75 szkl.
  • mąka , 40 dag
  • suszona śliwka, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Śliwki suszone opłukać w ciepłej wodzie, namoczyć na noc, ugotować, odecedzić, wybrać pestki. Nastawić osoloną wodę do ugotowania pierogów. Pierożki sporządzić tak jak z jagodami wkładając do każdego pieroga jedną śliwkę. Podać polanę masłem. Do posypania podawać zmielone orzechy włoskie, zmieszane z cukrem lub sam cukier. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650