Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Pierożki z czereśniami lub wiśniami

Pierożki z wiśniami można podać na zimno, posypane cukrem, z młodą śmietaną.

Składniki:
  • woda, 0.75 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 1 szt.
  • mąka , 40 dag
  • wiśnia, 60 dag
  • masło, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wiśnie opłukać, obrać z szypułek, wytrzeć. Nastawić osoloną wodę do ugotowania pierogów. Pierożki sporządzić tak jak pierożki z jagodami (nakładając do każdego pierożka po dwie wiśnie). Podać na gorąco, polanę masłem lub ze śmietaną. Do posypania podać cukier. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650