Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Żur owsiany ze śmietaną i serem Żur owsiany ze śmietaną i serem.jpg
Żur owsiany ze śmietaną i serem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Żur owsiany ze śmietaną i serem

Podawać z ziemniakami pokruszonymi serem żółtym.

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • wywar, 0.5 l
  • woda, 0.5 l
  • śmietana, 20 dag
  • mąka , 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • koper, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Ocedzić wywar z ziemniaków, dodać zakwasu owsianego do smaku, dopełnić wrzącą wodą i zagotować. Wymieszać mąkę ze śmietaną i przecierem, wlać do zupy, zagotować, posolić do smaku.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650