Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa z malin lub jeżyn Zupa z malin lub jeżyn.jpg
Zupa z malin lub jeżyn
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Zupa z malin lub jeżyn

W ten sposób sporządza się zupy z cierpkimi pestkami

Składniki:
  • malina, 20 dag
  • czarna jeżyna, 20 dag
  • śmietana, 20 dag
  • mąka , 3 dag
  • cukier, 15 dag
  • woda, 1.5 l
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować odmierzoną ilość wody (1.5 litra), śmietanę wymieszać z mąką wlać do wrzącej wody, zagotować i od­stawić. Maliny lub jeżyny opłukać natryskując wodą (przez sitko), osaczyć, prze­trzeć. Przecier wlać zaraz do wody podprawionej śmietaną, dodać cukru do smaku. Zupę podawać gorącą lub zimną (wtedy studzić ją szybko w zimnej wo­dzie, pod przykryciem). Podawać z grzankami w kromkach, kruchymi paluszkami, biszkopta­mi itp. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650