Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pierogi z kapustą kiszoną Pierogi z kapustą kiszoną.jpg
Pierogi z kapustą kiszoną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Pierogi z kapustą kiszoną

Najlepsze z masełkiem

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 4 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • kapusta kiszona, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić nadzienie: kapustę odcisnąć (jeżeli bardzo kwaśna), zalać wodą i ugotować bez przykrycia w niewielkiej ilości wody na silnym ogniu. Posiekać cebulę, lekko zrumienić na tłuszczu. Kapustę odcisnąć z wywaru przez wygotowane płótno lub poczwórnie zło­żoną gazę, zemleć lub posiekać, wymieszać z tłuszczem i cebulą, przysmażyć, dodać soli i pieprzu. (Wywar zużyć na zupę wraz z odciśniętym sokiem).N astawić osoloną wodę do ugotowania ciasta. Wytopić słoninę, lekko zrumienić skwarki. Sporządzić ciasto, wałkować je. dość grubo (2 mm), wykrawać krążki śred­niej wielkości lub pokrajać na kwadratowe płatki. Pierogi nadziać i starannie zlepić cienkim rąbkiem; układać na tacy lub sicie. Pierogi ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, osaczyć, wyłożyć na okrągły półmisek ogrzany, polać tłuszczem i zaraz podawać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650