Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Grysik kukurydzany rozklejany na mleku

Na słodko lub słono

  • Liczba porcji: jedna
Składniki:
  • grysik, 3 dag
  • mleko, 0.5 l
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Grysik wymieszać z wodą i powoli gotować pod przykryciem ok. l godziny. Gdy woda wsiąknie w kaszę, wlać gorące mleko i dogotować ją na brzegu płyty, osolić. Grysik kukurydzany na mleku można podawać z cukrem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650