|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860) Zupa ziemniaczana z jarmużem szpinakiemZamiast jarmużu dodajemy szpinak Składniki:
Sposób przygotowaniaJarmuż lub szpinak umyć, opłukać, wyciąć grube nerwy i ogonkiwe. Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą, dodać jarmuż,ugotować. Warzywa odcedzić, na wywarze ugotować obrane ł na części pokrajane ziemniaki(szpinak opłukać, posiekać, włożyć tylko na chwilę do wywaru, gdy ziemniaki są już miękkie). Połowę włoszczyzny, jarmuż i ziemniaki przetrzeć, przelewając wywarem,zupę podprawić śmietaną i' mąką, dodać soli i zmiażdżonego czosnku dosmaku. Przed podaniem wlać gorące mleko. Podawać z grzankami z bułki w kromkach. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|