Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa ziemniaczana z jarmużem szpinakiem Zupa ziemniaczana z jarmużem szpinakiem.jpg
Zupa ziemniaczana z jarmużem szpinakiem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Zupa ziemniaczana z jarmużem szpinakiem

Zamiast jarmużu dodajemy szpinak

Składniki:
  • jarmuż, 35 dag
  • kości, 25 dag
  • śmietana, 1 szkl.
  • włoszczyzna, 25 dag
  • mąka , 2 dag
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • ziemniak, 35 dag
  • mleko, 0.25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jarmuż lub szpinak umyć, opłukać, wyciąć grube nerwy i ogonkiwe. Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą, dodać jarmuż,ugotować. Warzywa odcedzić, na wywarze ugotować obrane ł na części pokrajane ziemniaki(szpinak opłukać, posiekać, włożyć tylko na chwilę do wywaru, gdy ziem­niaki są już miękkie). Połowę włoszczyzny, jarmuż i ziemniaki przetrzeć, przelewając wywarem,zupę podprawić śmietaną i' mąką, dodać soli i zmiażdżonego czosnku dosmaku. Przed podaniem wlać gorące mleko. Podawać z grzankami z bułki w kromkach. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650