Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Zupa ziemniaczana zasmażana

Cebula powinna być dobrze zasmażona

Składniki:
  • koper, 1 łyżk.
  • pietruszka, 1 łyżk.
  • mąka , 4 dag
  • cebula, 3 dag
  • tłuszcz, 4 dag
  • ziemniak, 40 dag
  • posiekane grzyby, 1 dag
  • włoszczyzna, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę i grzyby umyć, oczyścić opłukać, ugotować wywar, odcedzić, połowę włoszczyzny i grzybów pokrajać.Ziemniaki obrać, pokrajać w kostkę, ugotować w wywarze. Sporządzić lekko zrumienioną zasmażkę na cebuli, wlać do wrzącej zupy,mieszając zagotować. Do zupy dodać pokrajane warzywa i grzyby, siekaną zieloną pietruszkę i koperek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650