Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa ziemniaczana z baraniną Zupa ziemniaczana z baraniną .jpg
Zupa ziemniaczana z baraniną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Zupa ziemniaczana z baraniną

Przed podaniem dodać roztarty czosnek lub drobno krajane listki czosnku

Składniki:
  • baranina , 50 dag
  • warzywa, 20 dag
  • ziemniak, 60 dag
  • pomidor, 50 dag
  • smalec, 6 dag
  • mąka , 4 dag
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, zalać wrzącą wodą i powoli gotować, dodać oczyszczoną włoszczyznę, ugotować i wywar odcedzić, mięso obrać z kości, pokrajać. Je­żeli potrzeba, uzupełnić odparowaną wodę. Ziemniaki opłukać, obrać, pokrajać na małe kawałki, włożyć do odcędzonego wywaru, ugotować. Pomidory opłukać, pokrajać na cząstki. Sporządzić zasmażkę lekko zrumienioną wlać do wrzącego wywaru, dodać pomidory, pokrajane mięso, sól,pieprz, zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650