Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa cebulowa DSCF0150ss (cebulowa).jpg
Zupa cebulowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Zupa cebulowa

Z grzankami jest rewelacyjna.

Składniki:
  • natka pietruszki, 5 g
  • bazylia, 2 g
  • olej sojowy, 1.5 łyżk.
  • marchew, 3 szt.
  • sól spożywcza, 2 g
  • woda, 4 szkl.
  • cebula, 0.5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Pokroić w krążki cebul, zalać 3 szklankami wrzącej wody, posolić, ugotować i zmiksować. Ugotowane 3 marchwie w 1 i 1/2 szklanki wrzącej wody i dodać sól. Wywar z marchwi dolać do zupy cebulowej. Dodać 1 i 1/2 łyżki oleju sojowego. Przyprawić bazylią. Posypać koperkiem lub zieloną pietruszką. Podawać z grzankami z podsuszonego chleba razowego pokrojonego w kostkę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650