Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Łazanki zapiekane z szynką

Podawać z sosem pomidorowym, sałatą zieloną, pomidorową itp.

Składniki:
  • woda, 0.5 szkl.
  • smalec, 2 dag
  • jajka, 1 szt.
  • mąka , 50 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • cebula, 5 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • szynka, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić łazanki, ugotować je. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić na tłuszczu, część tłuszczu zużyć na po­smarowanie rondla do zapiekania łazanek. Szynkę drobno posiekać, wymieszać z ugotowanymi łazankami i cebulą. Łazanki wykończyć tak jak łazanki z kapustą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650