Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Kluski krajane z serem

Posypać serem kruszonym.

Składniki:
  • mąka , 50 dag
  • jajka, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 4 dag
  • ser biały, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zarobić ciasto z jajem lub białkami i wodą, wywałkować dość grubo (l—2 mm), pozostawić do przeschnięcia. Masło lekko zrumienić. Ciasto posypać mąką, pokrajać ostrym nożem. Kluski ugotować wkładając do wrzącej wody, odcedzić, przelać gorącą wodą, osaczyć. Wyłożyć na ogrzany półmisek, wymieszać z tłuszczem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650