Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa rybna ze śmietaną zupa rybna ze śmietaną.jpg
Zupa rybna ze śmietaną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Zupa rybna ze śmietaną

Wywaru z ryb nie przechowywać do następnego dnia

Składniki:
  • włoszczyzna, 30 dag
  • ryba, 50 dag
  • cebula, 4 dag
  • liść bobkowy, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • ziele angielskie, 3 szt.
  • śmietana, 1 szkl.
  • mąka , 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować wywar,z włoszczyzny, jadalnych wnętrzności i głów ryb (zwłasz­cza karpi) z dodatkiem przypraw, odcedzić. Oddzielić od głów części jadalne i wraz z wnętrznościami przetrzeć przez sito, włożyć do wywaru. Zupę zagotować, podprawić mąką i śmietaną, dodać sól do smaku i zielonąpietruszkę. Podawać z łazankami lub grzankami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650