|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: Lenka86Szef Kuchni (1295) Zupa pomidorowa zasmażana lub z podprawą zacieranaNajlepiej dodać świeże pomidory Składniki:
Sposób przygotowaniaWłoszczyznę i kości umyć, oczyścić, opłukać, ugotować, odcedzić.Pomidory opłukać, podzielić na części, ugotować z masłem i cebulą na silnym ogniu ,pod przykryciem, przetrzeć.Sporządzić jasno zrumienioną zasmażkę, wlać do wrzącej zupy, mieszając zagotować, dodać przetarte pomidory, sól i cukier do smaku.Podawać z grzankami lub ryżem, makaronem, lanym ciastem, ziemniakami.W letnim sezonie można do tej zupy dodać po podprawieniu dojrzałe, surowe a nie gotowane przetarte pomidory i tylko ją mocno ogrzać. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|