Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa pomidorowa zasmażana lub z podprawą zacierana zupa-pomidorowa.jpg
Zupa pomidorowa zasmażana lub z podprawą zacierana
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Zupa pomidorowa zasmażana lub z podprawą zacierana

Najlepiej dodać świeże pomidory

Składniki:
  • tłuszcz, 5 dag
  • mąka , 6 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • kości, 25 dag
  • włoszczyzna, 25 dag
  • pomidor, 50 dag
  • masło, 2 dag
  • koperek, 2 dag
  • cebula, 5 dag
  • filtrowana woda, 0 dag
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę i kości umyć, oczyścić, opłukać, ugotować, odcedzić.Pomidory opłukać, podzielić na części, ugotować z masłem i cebulą na silnym ogniu ,pod przykryciem, przetrzeć.Sporządzić jasno zrumienioną zasmażkę, wlać do wrzącej zupy, mieszając zagotować, dodać przetarte pomidory, sól i cukier do smaku.Podawać z grzankami lub ryżem, makaronem, lanym ciastem, ziemniakami.W letnim sezonie można do tej zupy dodać po podprawieniu dojrzałe, su­rowe a nie gotowane przetarte pomidory i tylko ją mocno ogrzać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650