Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa ze słodkiej kapusty na mięsie z pomidorami zupa-z-kapusty-i-pomidorów.jpg
Zupa ze słodkiej kapusty na mięsie z pomidorami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Zupa ze słodkiej kapusty na mięsie z pomidorami

Pamiętac o uzupełnianiu parującej wody

Składniki:
  • włoszczyzna, 15 dag
  • kapusta cukrowa, 50 dag
  • cebula, 1 szt.
  • pomidor, 60 dag
  • przecier pomidorowy, 3 łyżk.
  • śmietana, 1 szkl.
  • mąka , 4 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • kości, 26 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować 2,5 litra wody, włożyć opłukane mięso i powali ugotować. Kapustę opłukać, zszatkować, cebulę obrać, drobno pokrajać. Gdy mięso będzie ugotowane, wyjąć je, obrać z kości, pokrajać na kawałki. Do zupy włożyć kapustę i cebulę, i powoli ugotować bez przykrycia, jeżeli po­trzeba, uzupełnić odparowaną wodę. Pomidory opłukać, podzielić na cząstki, włożyć do ugotowanej kapusty, szybko zagotować. Zupę podprawić: dodać do śmietany mąkę, rozmieszać, aby nie było grudek, wlać do zupy, zagotować, dodać soli i pokrajane mięso. Podawać z ziemniakami tłuczonymi. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650