|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: Lenka86Szef Kuchni (1295) Zupa ze słodkiej kapusty na mięsie z pomidoramiPamiętac o uzupełnianiu parującej wody Składniki:
Sposób przygotowaniaZagotować 2,5 litra wody, włożyć opłukane mięso i powali ugotować. Kapustę opłukać, zszatkować, cebulę obrać, drobno pokrajać. Gdy mięso będzie ugotowane, wyjąć je, obrać z kości, pokrajać na kawałki. Do zupy włożyć kapustę i cebulę, i powoli ugotować bez przykrycia, jeżeli potrzeba, uzupełnić odparowaną wodę. Pomidory opłukać, podzielić na cząstki, włożyć do ugotowanej kapusty, szybko zagotować. Zupę podprawić: dodać do śmietany mąkę, rozmieszać, aby nie było grudek, wlać do zupy, zagotować, dodać soli i pokrajane mięso. Podawać z ziemniakami tłuczonymi. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|