Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Sos Cumberland

Podawać do zimnych zakąsek z drobiu i dziczyzny.

Składniki:
  • mąka ziemniaczana, 1 dag
  • skórka pomarańczowa, 5 dag
  • skórka cytrynowa, 0.5 szt.
  • imbir, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • cytryna, 0.5 szt.
  • pomarańcz, 1 szt.
  • wino, 1 szkl.
  • galaretka porzeczkowa, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Do wina dodać galaretkę porzeczkową, zagotować, podprawić mąką ziemniaczaną, dodać paprykę, imbir i ostudzić. Zimne wino wymieszać z sokiem z pomarańczy i cytryny, musztardą, drobniutko krajaną w paseczki smażoną skórką pomarańczową i startą skórką cytrynową. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650