Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Sos pomidorowy ze śmietaną

Podawać świeży

Składniki:
  • śmietana, 1 szkl.
  • cebula, 2 dag
  • pomidor, 50 dag
  • masło, 2 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Pomidory opłukać, podzielić na części, dodać trochę wody, część masła i ce­bulę, ugotować i przetrzeć. Mąkę rozmieszać w śmietanie, wlać do wrzącego wywaru mieszając zagotować, dodać sól i cukier do smaku. Przed wydaniem sos wymieszać z surowym masłem, a gdy masło się sto­pi, rozmieszać i wydać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650