Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Sos pomidorowy zasmażany

Do sosu dodać sól i cukier do smaku.

Składniki:
  • mąka , 4 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • rosół, 0.5 szkl.
  • masło, 4 dag
  • cebula, 2 dag
  • przecier pomidorowy, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Pomidory opłukać, podzielić na części, dodać pokrajaną cebulę, trochę ro­sołu, ugotować na silnym ogniu pod przykryciem, przetrzeć. Stopić masło, wsypać lekko zrumienioną mąkę, wymieszać, ogrzać, do za­smażki dodać przetarte pomidory, mieszając zagotować; jeżeli potrzeba, rozrzedzić rosołem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650