Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Sos mózgowy

Podawać na ciepło

Składniki:
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • móżdżek (mózg), 20 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • śmietana, 15 dag
  • cebula, 10 dag
  • masło, 4 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mózg opłukać, obrać z błon, zanurzyć we wrzącej wodzie z octem, gdy się zetnie, odcedzić, osaczyć, pokrajać w kostkę. Udusić. posiekaną cebulę z masłem, dodać mąkę, podsmażyć, zasmażkę rozprowadzić śmietaną i mlekiem, mieszając zagotować. Do sosu dodać mózg, sól a pieprz do smaku, sok z cytryny, wymieszać, zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650