Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Sos mleczny

Stosować do zapiekania potraw mięsnych rybnych i jarskich.

Składniki:
  • żółtka, 2 szt.
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 7 dag
  • mleko, 1.5 szkl.
  • masło, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Masło stopić, wymieszać z mąką, podsmażyć, lecz nie rumienić; zasmażkę, rozprowadzić mlekiem, mieszając zagotować, dodać sól i sok z cytryny (albo kwasek cytrynowy) do smaku. Przed wydaniem wymieszać z surowymi żółtkami.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650